Skapa en smickrande siluett

Det viktigaste av allt är givetvis att du är nöjd med din kropp och den du är. Men samtidigt är det förstås inget fel i att du vill framhäva dina fina former. Att få till en perfekt siluett kan dock vara lite klurigt. Därför ska du få några smarta tips på hur du kan skapa en stilfull siluett utifrån din kropps förutsättningar!

Små smarta knep

Det finns enkla sätt att framhäva kroppsdelar eller skapa en mer diskret siluett. Ett första tips är att använda underkläder som är smickrande för kroppen. Du kan till exempel kolla online för att se hur du väljer rätt trosor för en bra siluett. Dessutom kan du anpassa valet av kläder utifrån din kroppsform. En slank tröja passar om du önskar se smalare ut upptill och v-ringning riktar fokus på midjan istället för axlarna.

Välj rätt färger och mönster

Använd gärna färgskalan som utgångspunkt när du skapar en optimal siluett utifrån din kroppsform. Det finns många sätt att leka med både färg och mönster för att förstärka eller reducera din siluett. En enhetlig färg-look på din klädsel skapar en längre siluett. Men du kan å andra sidan använda mönster eller starka färger för att framhäva ett parti. Till exempel ett par rosa byxor för att framhäva höfterna.