Inspirerande utsmyckning

Att smycka sig och sin kropp är något människan har ägnat sig åt i alla tider. Sätten man gör det på är nästan lika många som anledningarna till att man gör det. Det kan vara för att visa sin sociala status likaväl som för att visa vilken trosuppfattning man har.

Att använda kroppsliga utsmyckningar är utbrett inom alla kulturer genom historien. En del vill framhäva sin sociala eller ekonomiska status, medan andra bär amuletter som skydd och alliansringar är ett fysiskt bevis på kärlek. Medicinbrickor är ett annat sätt att använda smycken, dessa informerar om bärarens sjukdom. Dessutom bär många religiösa olika symboler.

Accessoarer

Utöver smycken i olika ädla metaller och stenar, så använder vi även kläder och accessoarer för att smycka oss. Vi klär upp oss i olika sociala sammanhang och handväskan, mobilskalet eller till och med dina hörlurar används nu för att förstärka våra identiteter och ge oss lite extra bling, ofta med matchande makeup.

Tatueringar och piercingar

Sist men inte minst har vi mer permanenta sätt att smycka våra kroppar, jag tänker naturligtvis på tatueringar och piercingar. Det om något har verkligen blivit ett sätt att visa upp sin personlighet. Den gamla klyschan att det bara är sjömän och kåkfarare som har tatueringar stämmer verkligen inte längre. Ta en titt online för massa härlig inspiration.